Wooning inspireert met online magazines

Om de slogan 'Maak van je huis een Wooning' meer diepgang te geven in content, lanceerden we aan het begin van 2020 niet één, niet twee, maar drie online magazines op basis van belangrijke retail-thema's.

Think | de strategie

Hoe kunnen we van retailcommunicatie iets inspiratiefs maken waarbij we de doelgroep kunnen betrekken zónder daarbij onze commerciële doelstelling uit het oog te verliezen? Met deze uitdaging klopte Wooning aan bij gr8 agency. Met de contentbehoefte van de doelgroep op ons netvlies staken meteen onze handen uit de mouwen voor 3 online magazines.

Create | de content

Aan de slag! We diepten de thema's: keuken- en badkamertrends, inbouwapparatuur en badkameraccessoires, werkbladen en tegelvloeren uit in de plank, schreven copy en maakten in 3 halve productiedagen genoeg content voor een halfjaar. Zie hier de drie digitale magazines vol badkamer- & keukeninspiratie met de 'niet-lullen-maar-poetsen'-inslag van het Rotterdamse Wooning.

Publish | het resultaat

Betrokkenheid was er bij de doelgroep zeker! Per magazine bladerde elke bezoeker tot 5 pagina's per sessie en dat was goed voor ongeveer één tot anderhalve minuut aan 'time spent'. Waardevolle tijd die de doelgroep met Wooning doorbracht. Ook op social media scoorde de video's & artikelen goed als traffic drivers. Met een totale kostprijs van €0,20 - €0,28 cent per klik en een CPM van €2,80 wisten we met een kleinschalig social advertising budget veel mensen te verleiden om meer te lezen over de verschillende retail-thema's.